Greek English
Εκπαίδευση
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Σχολικός εκφοβισμός
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Αγωγή Υγείας Διατροφή
Υλικό Μαθημάτων
Πανελλαδικές Εξετάσεις
Ερευνητικές Εργασίες
Παιδιά - Έφηβοι
Εκπαιδευτικοί
Γονείς
Πράξη αγάπης προς όλους από το 4ο ΓΕΛ Βόλου
05/02/2020

 

 
 

Πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία, στην οποία συμμετείχαν για πρώτη φορά μαθητές, που μόλις ενηλικιώθηκαν

 

Πράξη αγάπης προς όλους αποτέλεσε η χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία από κοινού από το 4ο Γυμνάσιο και το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου, με τη συμμετοχή και κατοίκων της Νεάπολης. Καθηγητές, κάτοικοι της περιοχής και ενήλικοι μαθητές, που έδωσαν αίμα για πρώτη φορά στη ζωή τους, συμμετείχαν στη δράση.

Οι φιάλες που συγκεντρώθηκαν θα ενισχύσουν την τράπεζα αίματος του Νοσοκομείου Βόλου, δεδομένου μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα η προσέλευση αιμοδοτών είναι περιορισμένη εξαιτίας της έξαρσης των ιώσεων και της γρίπης.

Από νωρίς το πρωί, στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος είχε σταθμεύσει η κινητή μονάδα αιμοδοσίας και καθηγητές, γονείς και μαθητές προσέρχονταν για να δώσουν αίμα. Το «παρών» έδωσαν και στελέχη του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου Νίκο Ιωαννίδη, πρόκειται για δράση, που έχει συνδεθεί με ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο με στόχο να γίνει πιο ελκυστικό για τους μαθητές και πιο δημιουργικό. «Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τους μαθητές μας σε κοινωνικά ζητήματα και να ενισχύσουμε τον εθελοντισμό ως πράξη ευθύνης απέναντι στην κοινωνία», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.

Από την πλευρά του ο βιολόγος του σχολείου Θεολόγος Παρδαλίδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για άνοιγμα του σχολείου προς την κοινωνία και για την ανάδειξη του εθελοντισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Παρδαλίδη, όσοι μαθητές έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους έδωσαν χθες για πρώτη φορά αίμα, ενώ άλλοι μαθητές συμμετείχαν σε πανελλαδική έρευνα για την εθελοντική αιμοδοσία, που διενεργεί μέσω ερωτηματολογίων το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Μεταξύ των εθελοντών αιμοδοτών ο Δημήτρης Γεράσης μαθητής της γ’ Λυκείου. «Δίνω αίμα για πρώτη φορά και νιώθω χαρούμενος, αισιόδοξος ότι θα βοηθήσω συνανθρώπους μου. Από την πρώτη στιγμή που άκουσα στο σχολείο για την εθελοντική αιμοδοσία ήθελα να συμμετάσχω», ανέφερε ο ίδιος.

 

Οι Ν. Ιωαννίδης και Θ. Παρδαλίδης με μαθητές εθελοντές αιμοδότες

Οι Ν. Ιωαννίδης και Θ. Παρδαλίδης με μαθητές εθελοντές αιμοδότες

 

Οι ιώσεις μειώνουν την προσέλευση

Το «παρών» στο σχολείο έδωσαν μέλη του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία. Η πρόεδρος Δέσποινα Λουκάκη σημείωσε ότι αυτή την περίοδο υπάρχει ισορροπία μεταξύ ζήτησης και αναγκών σε αίμα, υπογράμμισε ωστόσο ότι η μάχη για επάρκεια αίματος είναι συνεχής.

«Ιδίως αυτή την περίοδο, που λόγω της έξαρσης των ιώσεων υπάρχει μειωμένη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών, είμαστε σε εντονότερη εγρήγορση», είπε χαρακτηριστικά. «Για εμάς η ανάγκη για αίμα είναι διαρκής. Χρειαζόμαστε δύο φιάλες αίματος κάθε 15 ημέρες. Μόλις τελειώνουμε μία μετάγγιση, η αγωνία μας είναι να βρούμε αίμα για τις επόμενες 15 ημέρες», τόνισε η κ. Λουκάκη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ  ΤΧΑΧΥΔΡΟΜΟΣ 1-02-2020

Site Map
› Αρχική
› Προκηρύξεις
› Νέα
› Δράσεις
› Διακρίσεις
› Photo Album
› Videos
› Εκπαίδευση
› Πολιτισμός
› Εκδηλώσεις
› Σχολικός εκφοβισμός
› Ασφάλεια στο διαδίκτυο
› Αγωγή Υγείας Διατροφή
› Υλικό Μαθημάτων
› Χρήσιμα Links
› Πανελλαδικές Εξετάσεις
› Γωνιά του Μαθητή
› Ερευνητικές Εργασίες
› Εκπαιδευτικοί
› Site Map
› Επικοινωνία
Ανακοινώσεις
› Υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.
18/04/2024
› E-eggrafes
08/04/2024
› Πρόγραμμα από 1η Απριλίου
29/03/2024
›  Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025
27/03/2024
Επικοινωνία
4ο Ενιαίο Λύκειο Βόλου
Διεύθυνση: Νεαπόλεως & Κοδριγκτώνoς
Νεάπολη Βόλου
Τηλ.: 2421085715
Fax: 2421085715
Email: info@4lykeiovolou.edu.gr
Social Media