Greek English
Εκπαίδευση
Πολιτισμός
Εκδηλώσεις
Σχολικός εκφοβισμός
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Αγωγή Υγείας Διατροφή
Υλικό Μαθημάτων
Πανελλαδικές Εξετάσεις
Ερευνητικές Εργασίες
Παιδιά - Έφηβοι
Εκπαιδευτικοί
Γονείς
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τα προσφυγόπουλα
21/01/2022

Χριστουγεννιάτικη αγκαλιά σε πρόσφυγες από τους μαθητές του 4ου ΓΕΛ Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2021-12-22, Ταχυδρόμος
 

Την αγκαλιά τους για τους 27 ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη δομή «ΑΡΣΙΣ» Μακρινίτσας, άνοιξαν οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεών τους για τα Χριστούγεννα, οι μαθητές ανέβασαν μουσική παράσταση στο «Αχίλλειον» και πρόσφεραν δώρα στους συνομηλίκους τους, οποίοι γιορτινές ημέρες βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους.

Η εκδήλωση, σύμφωνα με τον διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Βόλου, Νίκο Ιωαννίδη, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» στο οποίο συμμετέχει το σχολείο. «Το σχολείο μας είναι πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μάλιστα, ο υπεύθυνος του προγράμματος μας συνεχάρη για την πρωτοβουλία μας να διοργανώσουμε γιορτή μαζί με τα προσφυγόπουλα, τα οποία έχουν ανάγκη αυτές τις ημέρες των γιορτών να αισθανθούν αγάπη και ζεστασιά έστω και μακριά από τις οικογένειές τους. Αυτό είναι άλλωστε και το πνεύμα των Χριστουγέννων», σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης.

Στη γιορτή, μαθητές του σχολείου, έπαιξαν μουσικά όργανα και ερμήνευσαν τραγούδια, ενώ προσέφεραν δώρα στους πρόσφυγες, γιορτάζοντας όλα τα παιδιά μαζί με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, διδάσκοντας αλληλεγγύη, αγάπη και την επικοινωνία που στερήθηκαν το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο της «ΑΡΣΙΣ», Κυριακή Λαζάκη, σήμερα, στη δομή φιλοξενούνται 27 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες από το Μπαγκλαντές, τη Συρία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. «Πρόκειται για παιδιά που απομακρύνθηκαν από τις πατρίδες τους εξαιτίας του πολέμου, επειδή αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ενώ κάποια προσπαθούν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κάποια από τα παιδιά φιλοξενούνται ήδη από το 2019 στη δομή και έχουν ανάγκη να νιώσουν ζεστασιά και αγάπη για τις γιορτές», σημείωσε η κ. Λαζάκη.

«Τα παιδιά μπορεί να μην καταλαβαίνουν όλα τα λόγια, όλα τα τραγούδια, νιώθουν όμως την αγάπη και είναι χαρούμενα και χαμογελούν. Είναι μία πολύ σημαντική εκδήλωση, ιδίως μετά την αποξένωση του προηγούμενου διαστήματος εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού», είπε από την πλευρά του ο κοινωνικός λειτουργός της «ΑΡΣΙΣ» Γιώργος Βασιλιάς.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από τα στελέχη της δομής για να αποτελέσουν πραγματική οικογένεια για τους ασυνόδευτους ανηλίκους αλλά και για την επανένωσή τους με τις οικογένειές τους ή την ένταξή τους σε προγράμματα για να μπορέσουν να στηριχθούν στα πόδια τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Site Map
› Αρχική
› Προκηρύξεις
› Νέα
› Δράσεις
› Διακρίσεις
› Photo Album
› Videos
› Εκπαίδευση
› Πολιτισμός
› Εκδηλώσεις
› Σχολικός εκφοβισμός
› Ασφάλεια στο διαδίκτυο
› Αγωγή Υγείας Διατροφή
› Υλικό Μαθημάτων
› Χρήσιμα Links
› Πανελλαδικές Εξετάσεις
› Γωνιά του Μαθητή
› Ερευνητικές Εργασίες
› Εκπαιδευτικοί
› Site Map
› Επικοινωνία
Ανακοινώσεις
› E-eggrafes
08/04/2024
› Πρόγραμμα από 1η Απριλίου
29/03/2024
›  Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025
27/03/2024
› Προκήρυξη για την εισαγωγή στην Πυροσβεστική
13/03/2024
Επικοινωνία
4ο Ενιαίο Λύκειο Βόλου
Διεύθυνση: Νεαπόλεως & Κοδριγκτώνoς
Νεάπολη Βόλου
Τηλ.: 2421085715
Fax: 2421085715
Email: info@4lykeiovolou.edu.gr
Social Media